Ako nosiť kovbojské čižmy: prečo by si ich mala mať vo svojom šatníku?
Fashion GlashTipy
Publikované: 16.10.2022

Ako nosiť kovbojské čižmy: prečo by si ich mala mať vo svojom šatníku?

Nemusíš milovať country hudbu, aby si si zamilovala niekoľko ročnú klasiku

Kovbojské čižmy, kovbojky alebo cowboy boots sú túto sezónu neskutočným módnym trendom. Otázkou však ostáva, ako tento pomerne výrazný kúsok nosiť? Výhodou je, že kovbojky sa hodia takmer ku všetkému. Nemusíš ostať pri kombinácii  s denimovými šortkami alebo šatami. Pokojne siahni po niečom výraznejšom! A ako na to? Pozorne čítaj ďalej! 

Kúsok histórie

Kovbojské čižmy boli pôvodne vytvorené ako ochrana pre kovbojov pri jazde na koňoch. Čoskoro sa však stali viac než len súčasťou pracovného outfitu. Odvtedy sme v kovbojkách videli snáď každú celebritu. Od princeznej Diany, ktorá čižmy kombinovala so sakom, až po kráľovnú country hudby Dolly Parton, ktorá ich nosí takmer ku všetkému.

A keďže už dobre vieme, že sa bez váhania, jedná o jeden z najväčších jesenných/zimných trendov pre rok 2022, dnešná láska s kovbojskými čižmami pramení čiastočne z oživenia módy Y2K. Návrhári ako Louis Vuitton, Alexander McQueen a Isabel Marant stavili na túto nestarnúcu klasiku a topánky zaradili do svojich jesenných a zimných kolekcií. A niet sa čomu čudovať! Ukážme si, na aké rôzne spôsoby môžeš topánky nosiť aj ty. 

AKO NA TO? 

Ak ťa zaujíma, ako nosiť cowboy boots štýlovo aj v roku 2022, odpoveď je v podstate, akokoľvek chceš. Neboj sa experimentovať, vystúpiť zo svojej komfornej zóny, lebo tieto topánky ti zaručia totálny úspech! Časy, keď sa kovbojky nosili len k džínsovine, sú preč. Tieto pôvodne pracovné čižmy sú teraz módnym favoritom a hodia sa ku všetkému, čo skrývaš vo svojom šatníku. A vďaka širokej škále dostupných štýlov sú k dispozícii kovbojské čižmy pre takmer každú príležitosť.

Kovbojské čižmy už nie sú len na koncerty a vidiecku rekreáciu. Pridajte ich do svojho každodenného šatníka a získajte zábavný, trendový vzhľad, z ktorého budete krútiť hlavou!“

1. KOVBOJSKÉ ČIŽMY SO ŠATAMI

Čo by to bol boho štýl bez štýlových topánok? Najmä bez kovbojských čižiem? Voľné maxi alebo midi šaty v spojení s  kovbojskými čižmami okamžite pôsobia bohémskym dojmom, najmä ak si vyberieš čižmy so zdobením alebo so strapcami. 

Aj keď to nie je jasná voľba pre teplé počasie, kovbojské topánky vyzerajú skvele s takmer všetkými letnými šatami. Kovbojské čižmy dodávajú každému outfitu nádych ležérnosti a môžu byť tiež dokonalým doplnkom k elegantným šatám na večer.

Stylingový tip: Keď sa obliekaš na večer, zahoď nudnú čiernu a vyberte si cowboy boots v metalickom prevedení. A čo k nim? Skombinuj ich s krátkymi zamatovými alebo vzorovanými šatami. 

Inšpirácia ako na to od @indiaamoon

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

2. KOVBOJSKÉ ČIŽMY S RIFĽAMI

Jasný spôsob, ako nosiť kovbojské čižmy, je na rifliach. Džínsy klasicky len “zakasáš” do čižiem a outfit len doplníš sakom alebo štýlovou bundou. Ak preferuješ skôr zvoncové nohavice, jednoducho čižmy schovaj pod ne. Vôbec nestratia svoj “glam”, práve naopak! 

Stylingový tip: Ak chcete, aby vaše nohy vyzerali dlhšie, zlaďte farbu džínsov s farbou čižiem.

Inšpirácia ako na to od @lissyroddyy

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

3. KOVBOJSKÉ ČIŽMY SO SUKŇAMI

Zatiaľ čo džínsová sukňa a košeľa sú dokonalým doplnkom kovbojských čižiem, nezabúdaj ani na ostatné sukne vo svojom šatníku. Mužský vzhľad topánok vytvára skvelý kontrast s ultra ženskými sukňami, ako sú tie s volánikmi alebo kvetinami.

Ak je však kombinovanie dlhších sukní zatiaľ pre teba nepredstaviteľné, skús na začiatok spojiť sukňu áčkového strihu s priliehavejšou hornou polovicou. Celý outfit potom zakonči kovbojskými čižmami po kolená.

Stylingový tip: Kovbojské čižmy sa hodia k sukni všetkých dĺžok, takže sa s tým neboj hrať. Kombinuj mini sukne s kovbojskými čižmami po kolená a maxi sukňami s členkovými kovbojskými čižmami, aby si dosiahla skvelý look, ktorý si zamiluješ.

4. KOVBOJSKÉ ČIŽMY SO SAKOM

Ak sa pýtaš, či by si mala kovbojky kombinovať aj s elegantnými kúskami ako sako, naša odpoveď je jednoznačne ÁNO! Inšpirovať ťa môže nielen princezná Diana. 

Ako teda nosiť sako s touto westernovou obuvou? Príklady ako na to nájdeš aj v knihe Emily Ratajkowski, ktorá doporúča nosiť k saku legíny alebo džínsy s rovnými nohavicami. Tie stačí jednoducho zastrčiť do vysokých kovbojských čižiem. Je to vzhľad, ktorý ťa prevedie od nakupovania potravín až po neskoré raňajky s kamoškami. 

Stylingový tip: Šaty, blejzer a kovbojské čižmy môžu byť do kancelárie určite dosť šikovné – len nechajte všetko jednofarebné, aby ste získali lesk.

Inšpirácia ako na to od @zaboshta

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

5. KOVBOJSKÉ ČIŽMY S BLÚZKOU

Kovbojské čižmy sú skvelým kúskom k blúzkam – či už si vyberieš objemný strih, dlhšiu verziu alebo niečo skrátené. Keď premýšľaš, čo si obliecť k čiernym džínsom, jednoduchou, ale štýlovou voľbou je jednoduchá biela blúzka a čierne kovbojské čižmy – buď so zastrčenými džínsami alebo ti budú čižmy vykúkať spod džínsov.

Samozrejme, môžete sa pohrať aj s týmto vzhľadom. Spojte blúzku s šortkami a roztomilými farebnými čižmami alebo pridajte blúzku k formálnemu obleku a zastrčte si nohavice do čižiem, aby ste sa pripravili na jeseň.

Stylingový tip: Zlaď farbu čižiem s blúzkou pre elegantnejší, jedndochuší look.

Inšpirácia ako na to od @rachaela_

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

6. KOVBOJSKÉ ČIŽMY S OBLEKOM

Ak chceš vytvoriť formálny look, stačí zvoliť oblek alebo kostým. Voľnejšie nohavice s nažehlenými pukmi môžeš pokojne zastrčiť do kovbojských čižiem, outfit doplň rebrovaným úzkym rolákom a mierne oversize sakom. Ak sa nevieš rozhodnúť, do akej farby obleku chceš investovať, odporúčame sivú. Práve oblek sivej farby môžeš dokonale skombinovať s čiernymi kovbojkami. Tento outfit si naozaj zamiluješ! 

Stylingový tip: Ak si nevieš predstaviť, že by si si do čižiem zastrčila široké nohavice, nahraď ich sukňou! Sukňové kostýmy sú neustále horúcim trendom a navyše puzdrová sukňa veľmi pekne zvýrazní každú postavu. 

7. KOVBOJSKÉ ČIŽMY SO ŠORTKAMI

Kovbojské čižmy a džínsovina sú nezameniteľné duo, ktoré nikdy neomrzí poriadnu fashion maniačku! Rifľové šortky s jemne rozstrapkaným zakončením sú ideálny doplnok, ak nevieš, čo si ku kovbojkám obliecť. Pokojne siahni po svetri, košeli alebo klasickom tope. Neboj sa experimentovať a ku šortkám zvoľ elegantné sako. Táto kombinácia je sexy a nadčasová zároveň. 

Stylingový tip: Hovorí sa, že hoci nič nevyzerá lepšie ako ležérne tričko a džínsové šortky, pridanie košele s balónovými rukávmi vytvára ešte elegantnejší vzhľad.

Inšpirácia ako na to od @miss_gunner

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

Ak sa ti naše tipy páčili, nezabudni navštíviť náš e-shop www.glash.sk, kde nájdeš najnovšie módne trendy nielen v oblasti oblečenia ale aj doplnkov. V kategórii BLOG nájdeš zase rady, ako kombinovať jednotlivé kúsky, čo dnes variť, či aké trendy ťa čakajú počas tohto roku. Nájdeš nás aj na Facebooku @glash.sk, na Instagrame @glash.sk, na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, kde nás môžeš označiť aj prostredníctvom hashtagov #glash a #glashgirls.

Vyber si kúsky z našej novej kolekcie

Zdieľaj článok s kamošmi:

Sleduj nás: