Čo si obliecť na Štedrú večeru: trendy pre rok 2023
Vianočná inšpirácia
Publikované: 10.11.2023

Čo si obliecť na Štedrú večeru: trendy pre rok 2023

Najkrajšie obdobie roku si žiada aj parádny look, ktorý musí byť ale do detailov premyslený

Ani nevieme ako, a najkrajšie obdobie roka je už za dverami. Čas strávený sledovaním rozprávok, fantastická aróma tých najlepších jedál a rodinná atmosféra doplnená blikajúcim stromčekom.


Aj ty si sa práve vďaka týmto slovám preniesla k štedrovečernému stolu? Už čoskoro tak spravíme naozaj, ale na to je treba sa adekvátne obliecť. Každý rok sa trápime tou istou otázkou. “Sú toto šaty, ktoré si oblečiem na Štedrý deň?” 

Ak si stále nie si istá, aké šaty tento rok hľadať, po akých strihoch siahnuť, aby boli šaty dostatočne pohodlné, sme tu my! Vždy pripravené pomôcť a vyriešiť každý tvoj problém! 

Aké máš možnosti? 

Hneď na začiatku si musíme stanoviť, či si HOSTITEĽKA alebo HOSŤ.

Ako hosť samozrejme počítame všetkých ostatných rodinných členov a priateľov. Hostiteľkou býva väčšinou mama, ak ste ale ako rodina pozvaní k niekomu inému (napríklad rodičom alebo svokrovcom), si považovaná za hosťa. 

TIPY PRE HOSTITEĽKU 

Pohodlie na prvom mieste

Siahnuť môžeš nielen po krásnych velúrových šatách, ktoré sa k vianočnému obdobiu nesmierne hodia. Navyše, ak investuješ po kvalitnom kúsku, šaty vám vydržia niekoľko sezón. A nebojte sa, je to viac ako len kúsok na jedno použitie. Velúrové šaty si v zime naozamilujete. 

Pokiaľ ale nechceš siahnuť po šatách, odporúčame overal alebo elegantné nohavice. Nohavice s vysokým pásom môžeš doplniť hladkým saténovým topom, rolákom alebo klasickou košeľou. Budeš vyzerať famózne!

Žiadne výrazné odtiene 

Odporúčame siahnuť po basic odtieňoch - krémová, čierna alebo šedé či hnedé odtiene. Určite zváž aj výber vianočných farieb - bordová alebo smaragdovo zelená.

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4

Pozor na bielu 

Mysli aj na to, že ako hostiteľka máš na starosť jedlo. Pravdepodobne tak budeš musieť odniesť všetok riad od štedrovečerného stola a určite nechceš aby majonézový šalát skončil na tvojich bielych šatách. Nezabudni ani na červené víno, ktoré sa vždy ako naschvál vyleje, keď máš na sebe niečo biele.

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4

Doplň look vhodnými topánkami

Ak stále uvažuješ nad tými vysokými lodičkami, ktoré nosíš len na naozaj špeciálne, rovno na ne zabudni. Keďže máš tú česť byť hostiteľkou večera, mala by si zvoliť naozaj pohodlnú obuv. Buď mokasíny, nejaké pekné papučky alebo lodičky na nižšom podpätku.

Nezabúdaj ani na to, že tvoj vianočný outfit by mal byť ako jeden celok - keď zvolíš výrazné šaty, nepokaz celý outfit chlpatými papučkami. 

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

TIPY PRE HOSTKU

Skombinuj niekoľko farieb

Prvou voľbou, a práve na Vianoce častokrát aj tou najlepšou sú vianočné odtiene. Zelená, červená, biela či zlatá alebo strieborná. Či siahneš po šatách, kostýme, nohaviciach alebo overale, budeš vyzerať fantasticky. Nevieš si dať rady? Klikni SEM a my ti ukážeme, čo sme si pre teba na Vianoce pripravili. 

Do popredia sa znovu dostali trblietky a flitre, ktoré jednoznačne kraľujú aj Vianociam. Ak sa teda chceš ukázať v niečom, čo každému vyrazí dych, všetkými desiatimi ti odporúčame trblietavé šaty, sukňu alebo top. 

V prípade iných farieb, sa neboj skombinovať to, čo by si si za bežných okolností neobliekla. Žltá s ružovou, zelená s fialovou alebo modrá s oranžovou. Daj však pozor, aby si to neprekombinovala. Ak chceš napríklad ukázať svoj nový vianočný sveter, skombinuj ho s krémovou saténovou midi sukňou. 

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

all in black 

Presný opak vianočných odtieňov je jednoducho očariť v čiernej klasike. All-in-black outfity majú naozaj niečo do seba. Spájajú dramatickosť, decentnosť, úctu a jednoduchosť zároveň. Ak si sa stále nerozhodla, či aj tento rok bude tvoj outfit zahalený do čiernej, dávame ti zelenú! V čiernom oblečení vynikne nielen blondínka, ale aj brunetka, čierno-vláska či ryšavka alebo milovníčka farebných vlasov. 

Odporúčame siahnuť buď po tyle, saténe alebo po klasických puzdrovýh nohaviciach, ktoré nikdy nič nepokazia. Ako sme už spomínali, trblietky sú back in business, a tak môžeš siahnuť aj po výrazných čiernych kúskoch. Celý ligotavý outfit môžeš zjemniť čiernym oversized sakom, v ktorom budeš vyzerať famózne! A navyše sa budeš čítiť maximálne pohodlne. Pre viac inšpirácie, nazri do našej kategórie Oblečenie na Štedrý deň alebo klikni SEM

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4

Minimalizmus so štipkou šmrncu

Nie nadarmo sa hovorí, že v jednoduchosti sa skrýva krása. My s tým na 100% súhlasíme, no niekedy treba ukázať, čo sa v nás, ženách, skrýva. Ale ako na to? 

Ku štedrovečernému stolu môžeš pokojne zvoliť jemné saténové šaty (s rukávmi alebo bez), ktoré len doplníš výraznými topánkami alebo sakom. Farbu nechávame úplne na tebe, same dobre vieš, v akom oblečení sa cítiš najlepšie. Pokiaľ ti ale satén príde až príliš jednoduchý, na večeru zvoľ dramatickejšie vyzerajúci tyl. Obrovská tylová sukňa alebo tylové šaty, ktoré zvýrazni atvoj dekolt, no nie príliš. Nezabúdaj na to, že ide o rodinnú udalosť, pri ktorej je decentnosť na správnom mieste. 

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

Ak sa ti naše tipy páčili, nezabudni navštíviť náš e-shop www.glash.sk, kde nájdeš najnovšie módne trendy nielen v oblasti oblečenia ale aj doplnkov. V kategórii BLOG nájdeš zase rady, ako kombinovať jednotlivé kúsky, čo dnes variť, či aké trendy ťa čakajú počas tohto roku. Nájdeš nás aj na Facebooku @glash.sk, na Instagrame @glash.sk, na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, kde nás môžeš označiť aj prostredníctvom hashtagov #glash a #glashgirls.

Zdieľaj článok s kamošmi:

Sleduj nás: