Jesenné must-haves: vyskladaj si outfit z basic kúskov
Fashion
Publikované: 07.10.2021

Jesenné must-haves: vyskladaj si outfit z basic kúskov

Určite ich máš doma. Ak nie, tak rýchlo nakupuj!

Koľkokrát si lámeme hlavu nad výberom toho správneho outfitu. Strávime desiatky cenných ranných minút bezcieľnym vyberaním outfitu, ktorý si na koniec aj tak neoblečieme. Pritom má väčšina z nás plný šatník vecí, ktoré sme mali na sebe možno dvakrát. Dôvodom je nedostatok odvahy alebo inšpirácie. Jednoducho nevieme, ako kúsky kombinovať tak, aby vyzerali štýlovo a zároveň boli dostatočne pohodlné. 


Samy dobre vieme, že vrstvenie oblečenia vie dať niekedy poriadne zabrať. Aj preto sme si pre teba pripravili niekoľko jednoduchých basic kúskov, ktoré ti túto jeseň nemôžu v šatníku chýbať, a čo viac, pravdepodobne ich v šatníku už dávno máš! 

Aké farby na jeseň voliť? 

Klasika ako zemité odtiene, bledšia či tmavšia rifľovina sú každoročným potvrdením toho, že k jeseni tieto odtiene jednoducho patria! Siahnuť môžeš samozrejme aj po výraznejších odtieňoch ako je cyklaménová ružová, smaragdová zelená alebo výrazná fialová. Všetky tieto odtiene môžeš krásne zakomponovať do svojich outfitov a dodať im ten slávny "wow effect". 

Jednoducho kombinovateľné farebné odtiene: 

SAKO 

Jednofarebné sako je najlepšia investícia, akú môžeš spraviť. Ide o kúsok, ktorý ti vydrží pri správnej starostlivosti niekoľko rokov. Zároveň je sako kúskom, ktorý sa dá kombinovať na rôzne štýly - áno, aj k teplákom! Odporúčame však siahnuť po neutrálnych farbách ako je čierna, béžová, biela. Jednoduchšie sa kombinujú! Naopak príjemné ľanové saká vynikajú nielen materiálom ale aj farebnosťou. V tomto prípade sa neboj siahnuť po cukríkovej farbe, výraznej modrej alebo mentolovej. 

MODRÉ DŽÍNSY

Modré džínsy má doma snáď každý. Rifle sú kúsok, ktorý je tu s nami už niekoľko desaťročí, spestruje nám naše outfity a uľahčuje ranné postávanie pred šatníkom. Na jeseň odporúčame siahnuť po viacerých strihoch. Klasika ako skinny alebo slim džínsy ostáva odporúčaním aj túto sezónu. Predsa len, aj keď nimi občas pohŕdame, žiaden iný strih nezvýrazní zadok a nohy krajšie. Jednoznačne nezabudni ani na dotrhané džínsy, rovný strih a balónové rifle, vďaka ktorým budú tvoje outfity nezameniteľné.

SVETER NA GOMBÍKY 

Kardigán alebo sveter na gombíky. V podstate je jedno, ako budeš tento kúsok nazývať, je viac ako isté, že túto jeseň ho budeš potrebovať! Ak nevieš, čím doplniť rolák, ak si chceš dať ešte letné šaty, no nechceš, aby ti bola zima, ak chceš oživiť klasický outfit - rifle a tričko. Odpoveď je rovnaká. SVETER NA GOMBÍKY. A v tomto prípade platí heslo: čím viac, tým lepšie. Každý sveter je v niečom iný - strih, materiál, farba. Tak sa pri nakupovaní odviaž a siahni hneď po všetkých, ktorý ti padnú do oka!

ROLÁK 

Ako sa chrániť pred zlým počasím? Musíš sa zababúšiť. Ideálne, ak sa zabalíš do niečoho, čo je veľmi pohodlné, nepichá a zároveň vyzerá štýlovo. A presne taký je rolák. Spojenie štýlu, pohodlia a elegancie do jedného. Neboj sa rolák kombinovať so sakom, čím vytvoríš aj outfit vhodný do pracovného prostredia. Ak chceš zvoliť niečo menej tradičné, kombinovať môžeš čierny rolák s koženkovým sakom aj koženkovými nohavicami. Vytvoríš tak veľmi pekný outfit, vďaka ktorému sa za tebou otočí nejedna hlava.

BIELA KOŠEĽA 

Ďalší kúsok, ktorý má doma asi naozaj každý jeden človek. Krásny jemný kúsok, ktorý si môžeš zaobstarať v mnohých strihoch alebo s viacerými aplikáciami. Ak sa ti náhodou stalo, že tá tvoja obľúbená košeľa už dávno nevyzerá ako nová, odporúčame ti na chladnejšie počasie siahnuť po predĺženej verzii, ktorú môžeš doplniť svetrom či pletenou vestou. Napríklad aj takto:

VOĽNÉ NOHAVICE 

Nielen džínsy, ale aj nohavice patria do kategórie must-have kúskov pre túto sezónu. Straight, wide leg alebo flare - to sú strihy, ktoré môžeš v obchode hľadať. Túto jeseň to budú skôr voľnejšie nohavice, ktoré siahajú až po zem. To sa ti môže zdať v daždivom počasí ako totálny nezmysel, no aj počas jesene sú dni, kedy je extra slnečno. A to je tvoja šanca! Ak chodíš do práce formálne oblečená, za tento jesenný trend môžeš byť viac ako vďačná. Nielen, že nemusíš svoj šatník dopĺňať ďalšími kúskami, no pokojne môžeš z práce vyraziť rovno na drink s kamoškami!

MIKINA S KAPUCŇOU 

Jeseň je typická tým, že sa počasie veľmi rýchlo mení. Ak sa teda náhodou stane, že doma nevieš v rýchlosti nájsť dáždnik, aj keď je vonku slnečno, odporúčame siahnuť po mikine. Žiadna búrková prehánka ťa tak neprekvapí! Vďaka kapucni sa tak môžeš vyhnúť pokazenému make-upu, účesu, a celkovo pokazenej nálade. Navyše sa dá skvelo stylovať! S trenchcoatom, so sakom, s koženkou. 

DLHÝ KARDIGÁN 

Módne kúsky nemusíš nosiť len do práce a von s kamoškami. Aj doma by si mala mať kúsky, v ktorých sa budeš cítiť skvelo. Dlhý kardigán je jeden zo základných jesenných must-haves. Môžeš siahnuť po teddy materiále, po jemne vrubkovanom štýle alenbo po klasickom na hrubo pletenom kardigáne. Odporúčame siahať po kardigáoch s vačkami, ani nevieš, koľko možností využitia tieto vačky majú. Keď na rýchlo utekáš do obchodu, hodíš do nich kľúče. Ak si mamička na materskej, ľahko doňho schováš cumlík, a ak si workoholička ako my, pokojne si do vačku môžeš schovať perá, aby si si mala ako zaznačiť ten skvelý nápad! 

TRENCHCOAT 

Klasika, bez ktorej sa nezaobídeš. Ak je toto ďalší rok, čo presviedčaš seba samú, že ty trenchcoat nepotrebuješ, že máš iné bundy, ktoré môžeš nosiť, povieme ti pravdu! Trenchcoat je totálna láska na prvý pohľad! Ak do práce chodíš formálnejšie oblečená, skvelo doplní nohavicový kostým, sukňu alebo šaty. Ak chodíš do školy alebo do práce neformálne oblečená, trenchcoat môžeš ladiť s teplákovou súpravou, dotrhanými rifľami alebo pokojne s legínami. Neboj sa ani mikiny s kapucňou, košele alebo svetrov.

VOĽNÉ TRIČKÁ 

Hoci ti toto príde ako nonsens, lebo v chladnom počasí sa predsa chceme zahriať a volíme skôr priľahlé kúsky, toto je naozaj kúsok, ktorý sa ti zíde. Ak si doteraz nosila k saku košeľu alebo obtiahnuté topy, teraz je čas na zmenu! Vďaka spojeniu elegantného saka a voľného trička vytvoríš naozaj štýlový look, ktorý už nebudeš chcieť dať zo seba dolu! 

PLETENÁ ČAPICA

Poriadne sychravé rána dokážu vyriešiť aj čapice. A v tomto prípade sa môžeme riadiť heslom "niet nad dobrú pletenú čapicu". Čím väčšia, tým lepšia. Nezabúdaj na to, že hmla vonku dokáže úplne zničiť tvoje hodinu robené vlasy. Vďaka čapici si ich vieš schovať a uchrániť pred zničením. Navyše je to skvelý doplnok aj v prípade bad hair day. Neboj sa ju kombinovať s viac elegantnými lookmi, a určite ju zaraď aj k sakám, kabátom či trenchcoatu. 

MULES / MOKASÍNY 

Určite si už zachytila ten boom, ktorý je túto jeseň okolo mokasín. My sme tomuto trendu prepadli samozrejme tiež. Hlavne teda mokasíny s vysokou podrážkou a zlatou alebo striebornou aplikáciou, ktoré musíš kombinovať s ponožkami! Ak si však na mokasíny netrúfaš a prídu ti až príliš mohutné, môžeš ich vymeniť za tzv. MULES alebo "loafers". Tieto uzavreté šľapky sú vyrábané aj v zateplenej verzii, takže ich môžeš nosiť aj do chladnejšieho počasia k džínsom, nohaviciam alebo dlhším šatám.

Ak sa ti naše tipy páčili, nezabudni navštíviť náš e-shop www.glash.sk, kde nájdeš najnovšie módne trendy nielen v oblasti oblečenia ale aj doplnkov. V kategórii BLOG nájdeš zase rady, ako kombinovať jednotlivé kúsky, čo dnes variť, či aké trendy ťa čakajú počas tohto roku. Nájdeš nás aj na Facebooku @Glash, na Instagrame @glash a na Pintereste @glashsk, kde nás môžeš označiť aj prostredníctvom hashtagov #glash a #glashgirls.

- Miška 

Zdieľaj článok s kamošmi:

Sleduj nás: