Outfit za 10 minút: ako sa rýchlo a štýlovo obliecť kamkoľvek
Fashion
Publikované: 21.04.2022

Outfit za 10 minút: ako sa rýchlo a štýlovo obliecť kamkoľvek

Nedostatok času: situácia, ktorú zažíva každá žena

Či už patríš k časovo vyťaženým mamičkám, alebo „len“ pracovne či inak zaneprázdneným ženám, zaiste si podobnú situáciu zažila. Ráno sa pristihneš pri tom, ako ti na voľbu vhodného outfitu na pracovný deň zostáva len posledných 10 minút. Začína panika a stres z nedostatku času. Ako tento problém vyriešiť (s chladnou hlavou) raz a navždy?

Predstavujeme ti overené a vždy aktuálne outfitové tipy, ktoré jednoznačne oceníš! A nielen v prípade, že máš každé ráno málo času. 

1. Basic kúsky sú základom 

Basic kúsky. Kúsky, ktoré tvoria základ každého šatníka. To v prípade znamená, že zaobísť sa napríklad bez čierneho roláku alebo bieleho trička je takmer nemožné. Obzvlášť to platí v S.O.S. situáciách, kedy nevieš, čo na seba, a na riešenie tejto dilemy ti nezostáva veľa času. Preto platí pravidlo, každá minúta sa počíta. Rýchlo teda zo šatníku vyberaj kúsky v tomto poradí: biele tričko, slim džínsy a obyčajné tenisky. Práve tieto kúsky prídu v takomto časovom zhone viac ako vhod. Navyše ide o kúsky, ktoré sa môžu bez problémov kombinovať medzi sebou a hodia sa na drvivú väčšinu každodenných príležitostí.

Takže ak sa pri tvorbe pracovného outfitu v časovom zhone rozhodneš pre slim džínsy v čiernej farbe a doplníš ich ešte sakom a lodičkami, alebo v rýchlosti siahneš po oversized košeli či koženke, nič nepokazíš. Biele tričko je jednoducho kombinovateľné a v kombinácii s takmer akýmkoľvek iným kúskom dosiahneš wow effect.

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 /fotka4 / fotka5

2. All in black outfity

Pamätaj, že urobiť chybu s čiernou je takmer nemožné. Aj to je jeden z dôvodov, prečo je táto základná farba taká obľúbená naprieč všetkými štýlmi či cenovými kategóriami. Či už zvolíš elegantnejší outfit v kostýmovom štýle ako stvorený do pracovného prostredia, alebo jednoduchú voľnočasovú voľbu v podobe pletených nohavíc a crop topu, nešliapneš vedľa. Samozrejme môžeš outfit doplniť rôznymi doplnkami od kabelky až po retiazky a náušnice. V tej rýchlosti to však neprekombinuj. 

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 /fotka4 / fotka5

3. Spojenie šiat a tenisiek

Kedysi bola táto kombinácia považovaná za pomerne kontroverznú. Nástup blogeriek a ich pravidiel obliekania sa na scénu všetko rýchlo zmenil. Dnes ide o elementárny módny prejav, nad ktorým sa nikto nepozastaví. A čo je na tom najlepšie? Vôbec nemusíš byť profesionálnou stylistkou na to, aby si zistila, že práve táto kombinácia dokáže hravo nahradiť drvivú väčšinu šatníka. Spája v sebe totiž jeho dva najžiadanejšie atribúty – ženskosť a pohodlie. 

Aj práve preto sme tento outfit museli zaradiť do kategórie rýchleho obliekania sa. Je to jednoducho outfit, ktorý milujeme hlavne na jar a v lete. Šaty si oblečieš v priebehu niekoľkých sekúnd, tenisky len našuchneš a ideš. Do ruky už len kabelku, prípadne rýchlo cez ramená prehodíš rifľovku alebo koženku a môžeš vyraziť. Rýchle, trendy a sexy. Nech už teda siahneš po dlhých, midi alebo krátkych šatách, ide o jeden z najrýchlejších outfitov, aké môžeš vymyslieť.

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 /fotka4 / fotka5

4. Podpätky a nohavice

Spojenie nohavíc a vysokých opätkov sa často opomína, pritom ide o jeden z najjednoduchších spôsobov, ako vniesť dotyk elegancie aj do obyčajného, každodenného looku. Už dávno totiž neplatí, že opätky sa nosia len k sukniam a šatám, či elegantným kompletom. Ak je to z praktického hľadiska možné, vymeň tenisky za opätky – z výsledného efektu budeš zaručene prekvapená. Nielen že budú tvoje nohy pôsobiť dlhšie a štíhlejšie, ale vynikne aj tvoj zadok. 

Vymyslieť outfit s použitím podpätkov a v takom krátkom čase vie potrápiť nejednu z nás. Aj preto maj vždy na pamäti núdzový outfit: rifle (čierne alebo modré), biela dlhšia košeľa a lodičky na hrubom stĺpcovom podpätku. Je to krásny outfit, ktorý vyniká práve jednoduchosťou. K tomu zvoľ o niečo výraznejšiu kabelku, poprípade ak to v priebehu 10 minút stíhaš, pokojne siahni aj po retiazke (samozrejme ju zapni na košeľu). Poprípade doplň outfit trenchcoatom alebo predĺženým sakom. Outfit je na svete. 

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 /fotka4 / fotka5

5. Džínsovina je riešením

Denim zastáva už roky pozíciu najuniverzálnejšieho materiálu. Preto kedykoľvek, keď si nebudeš vedieť dať rady s výberom outfitu, nezabúdaj na to, že je tu pre teba k dispozícii. Samozrejme nezabudni na to, že slovo denim sa nespája len s nohavicami, teda s rifľami. O názov denim sa čoraz častejšie hlásia džínsové bundy, košele či topy a šaty. Modrá jednoducho vyrieši väčšinu problémov – a to aj tých na poslednú chvíľu. 

V kombinácii s čiernou, bielou, hnedou, béžovou, bledozelenou, či modrou. A mnohými inými farbami je modrá nenahraditeľná. Farba, ktorú možno pomenovať neutrálnou. Hlavne teda v prípade džínsoviny. Denimovú sukňu skombinuješ s tričkom alebo svetrom (samozrejme pekne vrchný kúsok outfitu zapravíš do spodného), k tomu zvolíš tenisky alebo sandále a môžeš vyraziť. Pokojne ale siahni aj po celo-denimovom outfite, čo znamená, že spoj rifle a rifľovú košeľu alebo rifle a rifľovú bundu. Rýchly a trendy outfit.

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 /fotka4 / fotka5

6. Pastelové odtiene

Pozitívne farby pristanú (nielen) mamičkám. Je len na tebe, či zvolíš jednofarebnú kreáciu, alebo prístup à la už roky populárny color-blocking. Toto rozhodovanie ti pritom nezaberie viac ako pol minúty. Najlepšie na tom je, že akokoľvek sa rozhodneš, neurobíš chybu – stačí pri kombinovaní jednotlivých odtieňov zapojiť elementárnu farebnú logiku. Pritom je dobré vedieť, že pri pastelových farbách nemôžeš nič pokaziť tým, že ich budeš kombinovať vzájomne. Pokojne siahni po kúskoch, ktoré kombinujú všetky pastelové farby. Všetky pastelové farby môžeš kombinovať s bielou, čiernou či džínsovinou. 

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 /fotka4 / fotka5

Ak sa ti naše tipy páčili, nezabudni navštíviť náš e-shop www.glash.sk, kde nájdeš najnovšie módne trendy nielen v oblasti oblečenia ale aj doplnkov. V kategórii BLOG nájdeš zase rady, ako kombinovať jednotlivé kúsky, čo dnes variť, či aké trendy ťa čakajú počas tohto roku. Nájdeš nás aj na Facebooku @glash.sk, na Instagrame @glash.sk, na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, kde nás môžeš označiť aj prostredníctvom hashtagov #glash #glashgirls.

Zvládneš si vyskladať outfit za 10 minút u nás?

Zdieľaj článok s kamošmi:

Sleduj nás: