TRENDY JESEŇ 2022: vieš, po čom siahnuť túto sezónu?
Fashion
Publikované: 06.10.2022

TRENDY JESEŇ 2022: vieš, po čom siahnuť túto sezónu?

Čo bude IN a čo naopak totálne OUT sa dozvieš jedine v našom článku

Stále nevieš čo na seba? TRENDY pre jeseň 2022 sú tu! A zaručujeme ti, že túto sezónu je to niečo MEGA. Kúsky, ktoré sme už v trendoch mali, aj úplní outsideri, ktorých si okamžite zamiluješ. Tak čo? Máš tip čo bude IN a čo naopak OUT práve túto sezónu? Lebo my to už vieme.

KABÁTY S OPASKAMI a.k.a župan na von?

Už nielen obyčajné oversized teddy kabáty! Do módy sa vracajú výrazné kúsky, ktoré sme si mysleli, že sú nadobro preč. Ale žiadne také! Veľký huňatý kabát s opaskom, ktorý sa letmým pohľadom podobá skôr na župan ako na kabát, sa vracia! A ty spravíš najlepšiu voľbu, ak tomuto trendu totálne podľahneš! Bez problémov doňho schováš celý svoj outfit a zaručene ťa zahreje!

Zababuš sa s nami túto sezónu do huňatého kabátu. Myslíš si, že je na kabát ešte skoro? Nezabúdaj na to, že aj jesenné rána vedia byť poriadne studené. A na štýlový kúsok nie je nikdy príliš skoro. Pretože všetky dobré sa vypredajú okamžite! 

Odkazy na foto: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

TIE ROKY 80-te

Vypchávky v ramenách, zvoncové nohavice, kárované sukne, pásiky všade kam sa pozrieš a hlavne FARBY! Nech už si módu 80-tych rokov predstavíš akokoľvek, vracia sa to! No tentokrát v ešte väčšom štýle. Zabudni na nudné farby! Táto jeseň sa ponorí do flitrov, širokých farebných nohavíc a oversized sák

Odkazy na foto: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

BACK TO BLACK (zase?)

Milovníčky čiernej farby nastaržte uši! Nasledujúca sezóna je vaša! Je pravda, že v lete vyhľadáva celočierne outfity málokto z nás, pretože všetky verne poznáme staré známe “čierna priťahuje slnko”. Preto sa už teraz nevieme dočkať príchodu jesennej sezóny. Zahal sa celá do čiernej a ukáž, že all in black outfity skrývajú neskutočné čaro.

ALE POZOR! Nemusia to byť len čierne rifle a čierne tričko. Aj na jeseň môžeš siahnuť po čiernych šortkách, mikine alebo svetre a celý outfit doplň čiernymi kovbojskými čižmami a klobúkom

BOMBERY SÚ SPÄŤ

Bomberky alebo bomber bundy sme tu už mali. Niekoľko rokov dozadu žali obrovský záujem, všetky veľké aj malé obchody nestíhali dopĺňať bundy, o ktoré bol taký záujem. A dnes? Je to tu zase! Bomber bunda túto sezónu takmer úplne nahradí kožené a rifľové bundy! Áno, naozaj. Jednoducho ju zakomponuješ do outfitov tvorených džínsami, plisovanými sukňami či midi šatami. Neboj sa siahnuť po nie tak úplne typickej kombinácii. Táto jeseň patrí odvážnym.  

Odkazy na foto: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 

TRENCHCOAT: tak trochu inak

Väčšinou sme boli zvyknutí na výrezy pri šatách alebo topoch, po prípade pri rifliach. No teraz! POZOR! Výrezy sú neskutočne trendy pri trenchcoatoch! Nechaj vyniknúť farebné pleteniny alebo mikiny, ktoré nosíš pod trenchcoatom a vyčaruj si skvelo vyzerajúci outfit. Nezabúdaj ani na klasické trenchcoaty, ktoré každú jeseň MEGA trendom! Či už sa rozhodneš pre výraznejší štýlovejší trenchcoat alebo radšej nadčasovú klasiku, určite nešliapneš vedľa! 

Odkazy na foto: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

Áno, presne také, aké si si predstavila. Len nie také vyťahané a vyšednuté. Je čas (a hlavne počasie) na to, aby sme vymenili crop topy za tielka, ak nie za tričká. Uži si ešte posledné letné dni s odhalenými ramenami a hlavne ŠTÝLOVO. Biele tielko je základ, ktoré vynosíš dokonca aj v zime. Dajú sa jednoducho zakomponovať do outfitov, skvelo oživia svetre na gombíky, sú ideálne aj pod saká a ak ťa tieto outfity nazaujali, zamiluješ si ich minimálne na domáce nosenie! 

Odkazy na foto: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

ALÁ ZVÝRAZŇOVAČKA: neónové odtiene sú späť

Neónové odtiene patria do každosezónnych trendov už niekoľko rokov. Držia si svoje miesto a minimálne jeden dizajnér im vždy podľahne. Či už sú to neónové nápisy alebo športové komplety, či mikiny. Tentokrát je to všetko dokopy, a teda “z každého rožka troška”. Odporúčame siahnuť po výrazných neónových svetroch, pásikavých mikinách a tričkách. Naopak by sme ti odporučili obmedziť šaty alebo sukne vo výrazných neónových farbách. 

Odkaz na foto: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

OBLEKOVÁ SEZÓNA JE TU!

Už len sako nestačí. Túto jeseň zaplavia ulice ženy v oblekoch! Teda minimálne tie parížske, londýnske a new-yorské. Takže ti neostáva nič iné, len priniesť tento trend k nám. Kostýmy alebo obleky sú ideálne do práce, ak preferuješ skôr formálny dresscode, no nepohrdni nimi ani na spoločenské udalosti či len tak von. Kostým má jednoducho niečo do seba!

Odkazy na foto: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5 

OBTIAHNUTÉ OBLEČENIE PRE VŠETKY TYPY POSTÁV

Obyčajné bavlnené šaty s dlhým alebo krátkym rukávom, s rolákom či výstrihom, je jednodznačne niečo, čo na jeseň a zimu potrebuješ! Jednoducho sa kombinujú so svetrami, bundami a mikinami, takže slúžia ako základný prvok šatníku, ku ktorému vieš skombinovať takmer všetko. 

A jednoznačne odporúčame obtiahnuté šaty aj ženám s plnšími bokmi alebo bruškom. Na plnšej postave vyniknú ešte krajšie! Neboj sa vyniknúť! 

Odkazy na foto: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

ZVÝRAZNI SVOJ PÁS

Korzety! Nielen v lete ale aj na jeseň ostávajú brutálnym trendom korzety. Vykrojené, zarovnané, zdobené čipkou alebo klasické jednofarebné. Korzet krásne zvýrazní tvoj pás a prsia. Môžeš ho pekne skombinovať so sakom či dokonca mlžeš vytvoriť zaujímavý outfit, keď si korzet oblečieš na košeľu. Tak čo, trúfaš si? 

BONUS: pleteniny a klobúky

Kto sa teší na sezónu svetríkov? KONEČNE! Teraz prichádza najlepšie obdobie na to, aby si ukázala, či vieš správe vrstviť oblečenie. Základom šatníku teda musia byť košele, roláky, midi šaty (jednoduché, voľné, najlepšie na gombíky v strede), klasické rifle a nohavice. K týmto všetkým kúskom vieš skombinovať pletené svetríky aj vesty. A ako? O tom ti už čoskoro povieme! 

Odkazy na foto: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

Aby sme ale nezabudli, túto jeseň si nezabudni dať na hlavu klobúk. Čím viac klobúkových outfitov, tým lepšie. V šatám, nohaviciam alebo rifliam sadne klobúk ako uliaty. 

Ak sa ti naše tipy páčili, nezabudni navštíviť náš e-shop www.glash.sk, kde nájdeš najnovšie módne trendy nielen v oblasti oblečenia ale aj doplnkov. V kategórii BLOG nájdeš zase rady, ako kombinovať jednotlivé kúsky, čo dnes variť, či aké trendy ťa čakajú počas tohto roku. Nájdeš nás aj na Facebooku @glash.sk, na Instagrame @glash.sk, na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, kde nás môžeš označiť aj prostredníctvom hashtagov #glash a #glashgirls.

Vyber si svoje jesenné trendy u nás ❤️

Zdieľaj článok s kamošmi:

Sleduj nás: