TRENDY LETA 2022
Fashion
Publikované: 01.06.2022

TRENDY LETA 2022

Dlho očakávané trendy najobľúbenejšieho obdobia sú tu!

Ani sme sa nenazdali a leto je už tu. Aj tebe sa stáva, že ani nevieš ako a z Vianoc sa zdrazu ocitneš v 30stupňových horúčavách? Nám ten čas nejako veľmi rýchlo uteká, a máme pocit, že nič nestíhame. Ak sa aj ty niekedy len “zobudíš”, že jaaaj, to je už začiatok júna, neboj sa! Nie si v tom sama! 

A keďže je už vonku poriadne teplo, teplotné rekordy sú zas a znovu vyššie ako minulý rok, je najvyšší čas povedať si, čo bude trendy toto leto. To, čo bude IN a čo naopak už totálne OUT sa dozvieš v tomto článku. Pohodlne sa usaď a priprav sa na explóziu trendov! 

VÝRAZNÉ FARBY 

Čím viac farieb, tým viac trendy. Toto leto bude plné vzorov, výrazných farebných odtieňov a materiálov, ktoré by k letu vôbec nemali patriť. Pletené farebné sety zložené z crop topov a mini sukní sú totálny must-have, a ak takýto set ešte nemáš, tak by si to mala veľmi rýchlo napraviť. Ak ale krátke sukne nie sú tak úplne tvoja šálka kávy, pokojne siahni po voľných midi sukniach či výrazne farebných šatách. 

Dominantnými farbami sú predovšetkým zelená, oranžová, výrazné tóny ružovej, baby fialová alebo krikľavá žltá. 

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

PODPÄTKY

Je takmer nemožné, aby si nezachytila brutálny letný trend z dielne Versace. Ultra vysoké topánky s veľmi výraznou platformou, ktoré aj z malinkatej žienky spravia dlhonohú modelku. Jednoducho sen každej z nás. Výhodou je aj to, že veľa známych (cenovo-dostupnejších) eshopov sa rozhodlo ísť cestou Versace a predávajú podobné topánky za menej. Aj vďaka nim si môžeš oživiť svoje letné outfity. 

NÁVRAT DO ROKOV NIE TAK DÁVNYCH

Rifle s nízkym sedom. Báli sme sa, že tento trend sa vráti, a ani sme sa nenazdali a je tu. Nohavice alebo rifle s vysokým pásom si zamilujú hlavne odvážlivkine, ktoré milujú street-style módu. A niet sa čomu čudovať. Je to jeden veľmi pohodlný kúsok, ktorý keď vhodne doplníš, vieš si vyčarovať veľmi štýlový look. 

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3

PÁSIKY

Prúžkovaný vzor sa stal hitom už asi tretej sezóny a my nemôžeme byť viac nadšené. Pásiky na tričkách, svetroch, šatách či nohaviciach sú nadčasovým vzorom, ktorý nikdy z módy nevymizne. Možno sa na niekoľko sezón vytratí, ale určite si tieto kúsky starostlivo v šatníku ukrývaj. Správne zvolené prúžky (či už zvislo alebo vodorovne) vedia nielen zoštíhliť postavu ale posunúť outfit na úplne inú úroveň. 

Nezabúdaj na to, že tento trend vieš skvelo skombinovať s farbami. Bielo-modré, bielo-ružové, ružovo-zelené alebo oranžovo-oranžové. Na prvé počutie pekne šialené kombinácie, ale počkaj ako si ich zamiluješ.

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3 

PLISOVANÉ 

Šaty alebo sukne. Jednoznačne jeden z najobľúbenejších materiálov pre horúce dni. A nielen pre tie. Plisované sukne majú obrovskú výhodu, že ich môžeš nosiť aj v zime. Môžeš ich kombinovať so svetrami či sakami, a v lete? S klasickými tričkami, crop topmi, košeľami alebo v chaldných dňoch s mikinou. Skvelo doplnia aj inak nudné outfity. A keď ti do šiat alebo sukní začne jemne fúkať vietor, budeš si pripadať ako Marilyn Monroe.

Pri výbere plisovanej sukne ale dávaj pozor na hrúbku materiálu a podšitie. Odporúčame (na základe vlastných skúseností) siahať po podšitých plisovaných sukniach. Nikdy túto voľbu neoľutuješ. 

NEDOCENENÝ DENIM 

Koľko denimových kúskov máš doma? Každá z nás má doma rifle. To je úplná klasika, ktorej nevieme povedať nie. Niekoľko rôznych strihov a farieb, vďaka čomu si ráno nikdy nevieš vybrať, ktoré si obliecť. Ale čo takto toto leto podľahnúť denimu úplne? Rifľové šaty, rifľové košele, rifľové topy, rifľové šortky, a možno aj tenisky zdobené denimom. Veď denim je nadčasový materiál, ktorý NIKDY nevyjde z módy. Buď teda o krok vpred. 

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

BIKINI

Nielen na pláž ale aj do mesta. Toto leto sa odhalíme. Bikini sú súčasťou povinnej letnej výbavy nejednej z nás. Č už ťa trápi popôrodné kilá, strie na brušku alebo máš menšie prsia, bikini výzva je tu! A to nie taká, akú by si čakala. Áno, cvičenie je úžasnou súčasťou života a malo by byť takmer každodennou súčasťou aj toho tvojho, no toto nie je tak úplne fit bikini výzva. 

Skôr ťa chceme odhaliť. Ukáž svoje prednosti toto leto všetkým. Plavkovú podprsenku vieš úplne jednoducho kombinovať so sakom, rifľovkou, širokými nohavicami, plisovanou sukňou alebo klasickou bieľou košeľou a šortkami. Stále si nemyslíš, že to je outfit pre teba? Počkaj, keď bude vonku 100 stupňov a bude ti teplo. 

Nechaj sa inšpirovať 👇

NAKED DRESS

Poznáš pojem naked cake? Tak toto je niečo úplne iné. Naked dress sú šaty, ktoré sú zahalené, no zároveň ukazujú pokožku. Sú to napríklad transparentné rukávy, čipkované šaty (nepodšité rukávy) alebo jemne priesvitné šaty (napríklad hodvábne). Tieto kúsky sú úplne ideálne na leto, pretože krásne ukážu tvoju opálenú pokožku. Sú skvelé aj na svadby ale rôzne špeciálne udalosti (samozrejme, pokiaľ niesú celé transparentné). 

Ak sa ti naše tipy páčili, nezabudni navštíviť náš e-shop www.glash.sk, kde nájdeš najnovšie módne trendy nielen v oblasti oblečenia ale aj doplnkov. V kategórii BLOG nájdeš zase rady, ako kombinovať jednotlivé kúsky, čo dnes variť, či aké trendy ťa čakajú počas tohto roku. Nájdeš nás aj na Facebooku @glash.sk, na Instagrame @glash.sk, na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, kde nás môžeš označiť aj prostredníctvom hashtagov #glash a #glashgirls.

Vyskladaj si svoj letný look ☀️

Zdieľaj článok s kamošmi:

Sleduj nás: