Účesy za pár minút: nič špeciálne, len trošku šikovnosti
GlashTipy
Publikované: 11.01.2022

Účesy za pár minút: nič špeciálne, len trošku šikovnosti

Štýlový účes za pár sekúnd a s malou pomocou

Letnú atmosféru si dokážeme navodiť nielen oblečením! To si sa už ale za tie roky určite naučila sama - a teraz si dozaista hovoríš: „čo to tu na mňa skúšajú, veď to ja predsa už dávno viem“.

Určite však vieš aj to, že ak máš bad hair day, všetko je zle. Nevieš obsedieť, stále sa hráš s vlasmi, snažíš sa ich nejak upraviť do drdola, no ani tak to nie je to, čo si chcela. Aj preto by sme v rebríčku stylovania dali nad oblečenie ešte účes! Ak si si myslela, že ráno sa zobudíš s krásnymi vlnami a namiesto toho máš polovicu vlasov kučervú a polovicu rovnú, vitaj v klube! Vtedy sa všetko rúca a ilúzia dokonalého outfitu je stratená. 

Aj preto sme sa rozhodli, že ti ukážeme niekoľko jednoduchých hairstylingov, ktoré zvládneš ľavou zadnou v priebehu niekoľkých minútiek. 

Štipec 

Jednoduchý účes s pomocou malého či väčšieho pomocníka. Presne tak jednoducho funguje zopnutie vlasov štipcom. Vlasy pritom držia, kedykoľvek si ich môžeš rozpustiť a vypnúť nejak inak. Dôležité však je siahnuť po takom štipci, ktorý občiahne tvoje vlasy, bude poriadne držať a nerozpadne sa ti po prvom použití. V tomto prípade sa teda neoplatí siahať po obyčajných štipcoch za niekoľko desiatok centov. Navyše sa tento trend teraz naozaj rozmohol, takže nebudeš mať problém si vybrať! 

Copíky 

Ak máš rada boho štýl plný uvoľnenosti, nedbalosti a sexepílu, určite si ťa získa obľúbený letný trend, ktorý dostal pomenovanie „baby braids“. Vytvoríš ho úplne jednoducho, rýchlo a takmer z akejkoľvek dĺžky vlasov.

Baby Braids je účes pozostávajúci z vrkôčikov, ktoré sú voľne zapletené do rozupstených (no pokojne aj vypnutých) vlasov. Najčastejšie sa umiestňujú okolo tváre, vďaka čomu dokážu vyzdvihnúť jej rysy ako sú lícne kosti a čelusť. Vo väčšine prípadov sa nosí jeden alebo dva, no vytvoriť ich môžeš aj viac. 

Šatka 

Určite sa ti stalo, že si išla spať s mokrými vlasmi. Ráno si sa zobudila a tvoje vlasy boli ako po najväčšej párty tvojho života. Tento problém verne poznáme! Preto máme doma šatky! Šatku môžeš pritom zapojiť do zapletaného copu, zvoliť tzv. pirátsky look či zvýrazniť dlhý cop. Siahnuť môžeš po rôznych vzoroch, dĺžkach, farebných prevedeniach a materiáloch. Určite ti odporúčame jednu klasickú - jednofarebnú, a potom určite aj tie vzorované. Na leto kvetovanú a na jeseň či na jar už môžeš siahnuť po akomkoľvek bodkovanom či abstraktnom vzore. 

Zapletané copy 

Určite si pamätáš na éru, kedy všetky z nás nosili priberané copíky, a iný účes vtedy akokeby ani neexistoval. Nie je to tak dávno, a tento trend je späť. Nie však tak úplne. Ak ráno fakt nestíhaš a na hlave máš výbuch, copíky to vždy zachránia. Nech máš kučeravé vlasy alebo rovné. Jedinou podmienkou sú dlhšie vlasy. Aspoň po kľúčne kosti. A potom sa už kreativite medze nekladú. Môže to vyzerať aj takto!

Gumička nadovšetko 

V rannom zhone či už ideš do práce, do školy alebo len tak v sobotu na nákup potravín, gumička je vždy skvelou voľbou, ktorá vyrieši všetko. Takzvaný “messy bun” pozná dôveryhodne každá z nás a cop si vieme tiež spraviť všetky. V tomto prípade ale odporúčame veľkú gumičku, ktorú môžeš poznať aj pod pojmom scrunchie. Vďaka nej ti drdol nebude padať, a navyše je to veľmi zaujímavý vlasový doplnok.

Ak sa ti naše tipy páčili, nezabudni navštíviť náš e-shop www.glash.sk, kde nájdeš najnovšie módne trendy nielen v oblasti oblečenia ale aj doplnkov. V kategórii BLOG nájdeš zase rady, ako kombinovať jednotlivé kúsky, čo dnes variť, či aké trendy ťa čakajú počas tohto roku. Nájdeš nás aj na Facebooku @Glash, na Instagrame @glash a na Pintereste @glashsk, kde nás môžeš označiť aj prostredníctvom hashtagov #glash a #glashgirls.

- Miška 

Zdroj obrázkov: Pinterest

Zdieľaj článok s kamošmi:

Sleduj nás: