Životné lekcie, ktoré nás naučili naši obľúbení Priatelia
Lifestyle
Publikované: 20.04.2022

Životné lekcie, ktoré nás naučili naši obľúbení Priatelia

Pizza je vždy dobrý nápad a nikdy nie je neskoro na zmenu

ALWAYS THERE FOR YOU! Priatelia. Seriál, pri sledovaní ktorého sa vždy cítiš, akoby si bola súčasťou tejto skvelej partie. Povedzme si pravdu, byť taká kuchárka ako Monica alebo viesť taký bláznivý život ako Phoebe, bol sen nejednej z nás. Počas desiatich sérií sme si mohli všimnúť, ako týchto 6 ľudí dospelo, vyrástlo a zmenilo sa. Celý deň sme čakali, kým pustia Priateľov  v televízii a teraz, keď je seriál dostupný aj online či na stiahnutie, pozeráme ich dookola. Jednoducho Priateľov nie je nikdy dosť.

Ako všetky vieme, nielen v New Yorku, ale aj všade inde po svete je TAKMER NEMOŽNÉ si nájsť veľký byt s povolaním ako je masérka na voľnej nohe. Nemali jednoduché životy, hoci za bieleho dňa vysedávali v kaviarni, čo nám nikdy neprišlo ani trochu zvláštne. Naučili nás toho veľa, napríklad ako necvičiť keď máme pruh, alebo že nie všetko je v živote jednoduché (nezabúdajme, že Monica musela nosiť umelé prsia a spievať YMCA, aby zarobila nejaké peniaze). Pripomeňme si najdôležitejšie životné lekcie, ktoré nás naši obľúbení Priatelia naučili.

Nerob si ťažkú hlavu z toho, čo si druhí myslia (Phoebe)

Spomínaš si na epizódu, v ktorej Rachel a Phoebe boli spolu behať v parku? Rachel s ňou nechcela behať, pretože Phoebe, hmmm, „behala divne“. Phoebe jej ale vysvetlila, že tých ľudí, okolo ktorých behajú, už pravdepodobne nikdy neuvidia, a tak si spolu užili svoj prvý a asi aj posledný divný beh, keďže sme ich už na obrazovkách spolu (ani oddelene) behať nikdy nevideli. 

Rob veci, ktoré ťa bavia, aj keď v nich nie si dobrá (Phoebe)

Vieme, ako Phoebe spievala. Všetci okrem nej vedeli, že to nie je ani zďaleka dobré. No pre ňu bol spev niečo, čo ju napĺňalo. Kamoši ju podporovali, iba raz jej povedali, že je to strašné, no Pheobe to pochopila ako vtip a všetci sa na tom dobre zasmiali. Dôvera priateľov nás môže dostať ďaleko.

Ak to potrebuješ, oddýchni si (Ross)

Epizóda, v ktorej sa Ross dostal na svoje dno bola práve tá, keď zistil, že jeho šéf mu zjedol jeho sendvič z Vďakyvzdania (a navyše nezjedený zvyšok vyhodil do koša). K tomu sa blížiaci ďalší rozvod (tentokrát s Emily) a vysťahovanie sa z bytu, ho priviedli k postaveniu seba samého na prvé miesto vo rebríčku hodnôt. Ross mal tých výbuchov počas desiatich sérií viac, hlavne čo sa týka kauzy "WE WERE ON A BREAK". 

Ak máš krivky, buď na ne hrdá (Joey)

Pozri na Joeyho. Jeho život je jedlo (tak isto ako napríklad môj). Pizza, sendvič s mäsovými guličkami, hranolčeky, cola či pivo. Možno ešte muffin, zmrzlina čin moriak. Od prvej epizódy riadne pribral, no vôbec mu to nevadilo. Tak isto, ako by to nemalo vadiť ani tebe. Ak máš na niečo chuť, proste si to daj.

Choď za tým, čo chceš (Joey)

Joey doesn´t share food! (Joey sa o jedlo nedelí!) Asi najznámejšia replika, ktorú Joey počas celého seriálu mal, a to sme ju počuli až v poslednej sérii. Mal síce rád dievča, s ktorým bol na rande, no jej čokoládový dezert vyzeral oveľa lepšie ako ona, a tak spravil jednoduché rozhodnutie – radšej koláč ako sex. Ak to Joeyho nemrzí, nemalo by to ani teba. Skúsiť to s bývalou priateľkou tvojho najlepšieho kamaráta, to už je trochu moc, ale ak to naozaj chceš, tak za tým choď. Neboj sa vždy nasledovať svoje srdce.

Je fajn byť čudák (Chandler)

Chandler nepozeral žiaden šport (až na epizódy  s Vďakyvzdaním, len aby nemusel pomáhať), miloval muzikály a jeho obľubeným filmom je Miss Špeciálny agent so Sandrou Bullock. Veď koho to zaujíma? Až na Pheobe, ktorá si hneď myslela, že je gay. No čo, keď to robilo jeho šťastného. Smelo do toho! #teamChandler

Tvoj titul z teba nerobí lepšieho človeka (Chandler)

Vieš, aké bolo Chandlerovo povolanie? Nikto nevedel, kam vlastne chodil každý deň, čo je náplňou jeho práce alebo ako sa volajú jeho kolegovia, dokonca to nevedela ani Monica. Od svojej kariéry nakoniec upustil bol šéfom v štatistickej analýze a rekonfigurácii dát (čo? Čo to preboha znamená?). Nakoniec sa ale začal venovať reklame, a jeho nezameniteľné slogany sa stali veľmi obľúbenými, napr. „Syr – to je mlieko, ktoré žuješ“ alebo „Krekry – pretože váš syr potrebuje parťáka“. Chandler robil to, čo ho bavilo, hoci nikto poriadne nevedel, čo to je.

Tvrdá práca sa vypláca (Rachel)

Nemala nič, ani ockove peniaze, keď sa rozhodla nechať Barryho pri oltári. Stala sa čašníčkou, pomaly sa prepracovala k Bloomingdale´s, neskôr dokonca pracovala pre Ralpha Laurena a dostala pracovnú ponuku v Paríži pre Louis Vuitton, čo ale odmietla. Bola z nej fantastická mama a priateľka na nezaplatenie.

Nikdy nie je neskoro na zmenu (Monica)

Nechcela byť ďalej známa ako Tlsťoška Monica, tiež mala ale túžbu pomstiť sa Chandlerovi za to, že ju nazval tučnou. Nezmenila len to, ako vyzerala ale aj jej pohľad na život. Stala sa úspešnou šéfkuchárkou a splnila si najväčší sen – stala sa mamou.

Ak niečo má byť, tak to tak bude

10 sérií, počas ktorých Ross a Rachel boli a neboli spolu, mali spolu dieťa, povedal zlé meno pri oltári, boli konečne na konci seriálu SPOLU. Veď Phoebe im to predsa vysvetlila. Jeden pre druhého sú krabmi. A tí sú jeden pre druhého stvorení.

Život je niekedy nanič

Najlepšie príklady sú, že tvoj najlepší kamarát chodí s tvojou bývalou priateľkou, zatiaľ čo ty si do nej stále zamilovaný. Alebo ťa vyhodia z práce a ty musíš potom nosiť falošné prsia a parochňu, pritom nosiť jedlo zákazníkom na korčuliach a keď niekto hodí mincu do jukeboxu (pravdepodobne to budú práve tvoji kamoši), musíš začať tancovať a spievať. No nakoniec všetko dobre dopadlo, veď záver priateľov sme všetci preplakali, lebo sme vedeli, že už nič také nepríde.

Je v poriadku nemať život naplánovaný

Študovať? Pracovať? Vydať sa? Rozviesť sa? Mať deti? Život plný otázok, no oni s tým boli v pohode. Nemali žiadne plány (až na Monicu, ktorá mala život naplánovaný od jej 12tich rokov), no predsa mali také životy, o akých veľa z nás dnes sníva. Naučili nás, že nevadí, ak nemáš plán, veci sa ti väčšinou začnú diať, keď ich najmenej očakávaš.

To, že sme dospelí, neznamená, že nutne musíme dospieť

Keď prídu ťažké časy, postav si s kamošmi pevnosť, pozeraj telku a vyjedz chladničku. Život nie je vždy jednoduchý, a keď v sebe nájdeš ten kúsok dieťaťa, vyhrala si celoživotný boj a tvoj život naberie úplne iný smer. 

Priatelia sú tu vždy pre teba, nech sa deje čokoľvek

Rozchody, manželstvá, rozvody, deti, predstieranie, že hráš v Hollywoodskom filme, keď v skutočnosti si gladiátorom  v kasíne vo Vegas – zoznam je príliš dlhý na vymenovanie všetkých trapasov. Priatelia tvoje problémy pochopia, a aj napriek nim ťa budú stále milovať a podporovať, keď sa rozhodneš presťahovať do Westchester County, aby si si založila rodinu. Budú ti chýbať, ale vždy tu budú pre teba!

Ak sa ti naše tipy páčili, nezabudni navštíviť náš e-shop www.glash.sk, kde nájdeš najnovšie módne trendy nielen v oblasti oblečenia ale aj doplnkov. V kategórii BLOG nájdeš zase rady, ako kombinovať jednotlivé kúsky, čo dnes variť, či aké trendy ťa čakajú počas tohto roku. Nájdeš nás aj na Facebooku @glash.sk, na Instagrame @glash.sk, na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, kde nás môžeš označiť aj prostredníctvom hashtagov #glash a #glashgirls.

Zdieľaj článok s kamošmi:

Sleduj nás: