Podľahni opäť koženej bunde! S čím a ako koženku nosiť?
Fashion
Publikované: 06.04.2022

Podľahni opäť koženej bunde! S čím a ako koženku nosiť?

Neboj sa netradičných kombinácií

K O Ž E N K A. Klasika, ktorá tvorí súčasť šatníku takmer každej jednej z nás. Je súčasťou našich každodenných outfitov ale aj tých formálnejších. Kožená bunda je ideálna do každého ročného obdobia. Na jar ešte príjemne zahreje počas chladných rán, počas letných večerov štýlovo doplní voľné letné šaty, na jeseň je ideálnym parťákom do upršaných dní a v zime? Aj v zime máme dni, kedy zimnú bundu radšej vymeníme za koženú bundu. 


Ako si ale vybrať pri takej ponuke? Biela, béžová, čierna alebo pastelové odtiene? Klasická, s opaskami alebo s výraznými aplikáciami? Výber kožených búnd je naozaj široký a každoročne sa ešte zväčšuje. Každá z nás preferuje niečo iné, no čierna koženka je jednoducho must-have! Jednoducho sa kombinuje do každého outfitu a aj keď si to možno nepriznáš, keď ju raz oblečieš, už ju nebudeš chcieť dať dolu. 

Iná farba ako čierna? 

Keď sa povie koženka, automaticky si predstavíme čiernu farbu. No nemusí to byť vždy tak. Biela koženka dokáže outfitu dodať presne to, čo mu chýba. Niečo kontrastné. Keď je tvojou najobľúbenejšou farbou čierna, niekedy dobre padne, keď sa outfit oživí. Či už farebným pastelovým kúskom alebo vkusným doplnkom či výraznými topánkami. Móda sa mení a znovu IN sa stávajú kúsky, ktoré sme si mysleli, že už nikdy nosiť nebudeme. Veď koľko vecí si už radšej vyradila, a dnes by si si ich zase rada obliekla. A farebná koženka bude vždy super oživenie outfitov. 

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

Alebo radšej po hnedej farbe?

Klasická hnedá koženka zažíva obrovský comeback. A niet divu. Hnedá je jednou z jesenných farieb a práve vo vrstvených outfitoch je takpovediac nenahraditeľná. Hnedá jednoduchá kožená bunda sa preto stáva skôr doplnkom. A práve preto, ak zvolíš túto bundu, nesmieš to prekombinovať. S ničím. Jednoduché farby ako sú všetky zemitéprírodné tvoria s hnedou krásny kompletný celok. V spojení s čiernou sa nebije, s rifľami modrej farby si rozumie, v kombinácii s fialovou sa stávate nezabudnuteľnou. Takže čo? Máš víťaza už na začiatku? Ešte to možno zmeníš pri ostatných tipoch. Čítaj ďalej, dozvieš sa toho ešte veľmi veľa.

A teda hnedú koženku kombinuj s vysokými čižmami, obtiahnutými nohavicami, obtiahnutým rolákom, krásnym opaskom a zvoľ si správnu kabelku – malá, do ruky, no výraznej farby.


Kombinovať so šatami alebo sukňou

Sukňušaty väčšinou nechávame v šatníku po počutí slova „september“. Lebo veď ide zima, nemôžeme nosiť holé nohy, a sveter sa predsa k sukni nehodí. Naozaj zlé výhovorky. Tak tie krásne sukne zo šatníku opäť vytiahni a my ťa naučíme, ako ich nosiť aj v chladnejšom počasí.

Dlhšie sukne sa tak skvelo kombinujú s vysokými čižmami nad koleno, pretože nahrádzajú – viac-menej – silonky. A super na tom je, že ak si dáš dlhú sukňu a vysoké čižmy, môžeš pod sukňu pokojne skryť legíny a zaručene ti nebude zima. Taký tip do budúcnosti. No ale s čím kombinovať tie letno vyzerajúce sukne? To je jednoduché. So svetrami. Aj s tými hrubými. Vlastne čím hrubší tým lepšie. Pretože vytvoríš krásne vyzerajúci kontrast (tenká sukňa a hrubý sveter). A na sveter si môžeš dať ešte aj koženku, len tak aby ti nebola zima, alebo kvôli štýlu

A so šatami to funguje vlastne rovnako. Až na to, že si sveter zapraviť nemôžeš. No môžeš skúsiť malý trik. Tam, kde chceš sveter „zalomiť“, si daj tenký opasok a jednoducho sveter ohni smerom nahor pod opaskom. Zo šiat tak vytvoríš sukňu krátku a nový look máš vytvorený v priebehu pár minút.


All-in-black outfit

No čo iné my ženy milujeme ako outfit, ktorý dokonale ladí. No a spojenie akých farieb je pre takmer každú jednu z nás to ideálne? No predsa čierna s... S čiernou. Áno, jednoduchý outfit vyskladaný z čiernych kúskov je ideálny pre všetky príležitosti. Dokonca, ktoré iné rifle (ako tie čierne) dokážu tvojej postave tak lichotiť? No žiadne. A práve preto tvoria čierne nohavice, legíny či rifle základ šatníku. A prečo ešte? No lebo sa najjednoduchšie kombinujú. Sveter, mikina, tepláky, šaty, sukňa či topánkykabelky. A toto všetko môžeš kombinovať s koženkou. Čiernou!

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

Zateplená koženka

Ako taký deduško večerníček. Teda babička večerníčková. Ale čo je na tom zlé? Tento typ koženky je na chladnejšie počasie ako stvorený. Stačí ti top, napríklad teplejší rolák, na ten dáš len túto teplučkú koženku, ktorá je inak neskutočne štýlová, k tomu zvolíš rifle, legíny či sukňu a môžeš vyraziť. No jasné, nezabudni sa obuť, ale voľbu topánok máš už vo svojich rukách. Bunda pôsobí síce mohutnejšie, no v spojení s chudými nohami, topánkami s vyvýšenou platformou je to ideálny kúsok. K tomu obyčajná pletená čiapka, kabelka či ľadvinka a wow efekt je zaručený.

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

Už sa nevieme dočkať tých outfitov. 

Ak sa ti naše tipy páčili, nezabudni navštíviť náš e-shop www.glash.sk, kde nájdeš najnovšie módne trendy nielen v oblasti oblečenia ale aj doplnkov. V kategórii BLOG nájdeš zase rady, ako kombinovať jednotlivé kúsky, čo dnes variť, či aké trendy ťa čakajú počas tohto roku. Nájdeš nás aj na Facebooku @glash.sk, na Instagrame @glash.sk, na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, kde nás môžeš označiť aj prostredníctvom hashtagov #glash a #glashgirls.

Nová koženka na teba čaká u nás!

Zatiaľ žiadne produkty.

Zdieľaj článok s kamošmi:

Sleduj nás: